Terapi Merehatkan Diri

Lepas hampir seminggu tidak berkongsi cerita. Hmmm... Sebenarnya banyak yang ingin DN kongsikan di sini. Malangnya laptop DN tiba-tiba blackout so perlu ke workshop jadi perkongsian DN agak terbatas. DN cuba jadi seperti orang lain yang terus berkongsi dengan menggunakan telefon sahaja tetapi entah kenapa DN rasa agak kekok dan terbatas. Entry ini DN buat dengan menggunakan tab. Maaf jika nampak ralat di dalam entry ini. 

So nak bercerita panjang, tunggu laptop DN baik ye. Hee... Sebelum itu, bagi teaser sikit mengenai travelog DN baru-baru ini. Ke mana DN pergi? Jeng3! Tunggu.... ^_^
Lega bila dapat merehatkan diri dan minda buat seketika. Selepas ini kembali fokus dengan kerja. Nanti bila-bila DN rasa macam ada batu atas kepala, DN pergi membawa diri lagi. Selepas itu DN kongsikan di sini. Best kan! Nampak best tetapi terapi ini haruslah dilakukan mengikut kemampuan dan kelapangan. Kalau tidak, tidur sahaja lah. Heee....

Iye ke melancong ini adalah satu terapi? Bukan lagi memenatkan badan ke? Well... Semuanya bergantung pada individu untuk mencorakkan percutian mereka sama ada untuk merehatkan diri dan minda atau sebaliknya. Bagi DN, pelancongan adalah satu terapi minda yang menyeronokkan kerana selain boleh melihat negara orang, boleh juga melupakan bebanan kerja buat seketika.

Oleh itu terapi untuk hari ini adalah tidur selepas penat seharian bekerja. Selamat malam! :)

*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor 
Google+ : +deq noor
Fanpage : deqnoordotcom
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

38 Blue Komen:

  1. ok je entry ni. afasz tak pernah lg update guna phone or ipad. rasa cam tak puas je kalau guna selain lappy. nak guna laptop gak , baru kepuasan ada. :D

    ReplyDelete
  2. Kemana la tue ek... erm malas nak teka... sebab DeqNoor macam ada bagitau hari tue..

    Tapi biasa la...

    Mana la bro nak ingat ape2 pasal DeqNoor he..23x kot

    ReplyDelete
  3. Jalan2 mana tu...cepat2 update!

    ReplyDelete
  4. amboi jalan sakan , best nyaa .bikin saspen je destinasi ke mana kah dia.

    ReplyDelete
  5. Setuju dengan DN, pada SA memang travel adalah merupakan terapi diri....

    ReplyDelete
  6. Setuju dengan DN, pada SA memang travel adalah merupakan terapi diri....

    ReplyDelete
  7. Bercuti memang perlu tapi bila poket kosong setakat ke Pavi je lah kita ;p

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. bestnya. lama tak travel ~~~

    ReplyDelete
  9. amboiii bestnya...oso think i need restttt hihihi

    ReplyDelete
  10. lama tak bercuti.. hmm bila la ada kesempatan...

    ReplyDelete
  11. Tidur..salah satu terapi yang sangat mujarab..hehe

    ReplyDelete
  12. tak dapat nak jalan2 sbb jadual kerja beza dgn jadual wife dan jadual sekolah anak-anak.

    nasib baik ada kamera. bolehlah buang masa yang terluang

    ReplyDelete
  13. Bagi ezad ok je entri ni DN...ezad lagi la tak pernah nak update pakai phone ni...rasa kekok sangat...hee

    ReplyDelete
  14. bercuti ni salah satu cara nak hilangkan stress...jauh dari kesibukan kota.. :D

    ReplyDelete
  15. tapi tidur pun best apa...tak perlu nak fikir apa masa tidur...hee

    ReplyDelete
  16. @Bro Framestone : ke mana la agaknya DN pergi travel ye bro? ke bro tahu ni...tapi buat2 tak tahu..hee

    ReplyDelete
  17. @Afasz kalau nak tunggu laptop mmg tak terupdate langsung lah nanti. heee...

    ReplyDelete
  18. @Bro Framestone mmg xperlu ingat pasal DN pun bro... hee... ;)

    ReplyDelete
  19. @wida hahaha... sabar ye wida. baru dapat laptop ni... ^_^

    ReplyDelete
  20. @Auntie Kemai jeng3! DN kongsikan tak lama lg ye... :)

    ReplyDelete
  21. @Amanda Suria kan... puas rasanya lepas dah balik ke Malaysia semula... :)

    ReplyDelete
  22. @Farah boleh je pergi tetapi perlu perancangan yang rapi...

    ReplyDelete
  23. @Sheila Salim haa... dah boleh travel semula dah tu... :)

    ReplyDelete
  24. @nini rest lah.... terapi untuk diri sendiri.. :)

    ReplyDelete
  25. @Nadia Johari masa bujang dulu boleh la nak ikut.. skrg nk ikut kena minta izin suami dulu.. :)

    ReplyDelete
  26. @Pondok Papan betul tu... tetapi tidur lama2 tidak elok juga kan.. :)

    ReplyDelete
  27. @Blogger Babyface terapi juga untuk diri sendiri tu... bagus lah.. :)

    ReplyDelete
  28. @Ezad Skytech kan ezad.... yang penting otak dan badan sekali sekala perlukan rehat juga...

    ReplyDelete
  29. @Ezad SkytechSeriusly... DN ada bgtau Bro...

    Tapi tak tahu kenapa lately Bro asik terlupa apa yang DN cakap ek... Kepala banyak fikir benda lain kot

    ReplyDelete
  30. Ok Fine...

    Tapi maaf sesangat. Sebab Dn ada cakap, tapi Bro xpasti dengar atau tidak. Ke tak simpan dalam ingatan tulus ikhlas la la la

    ReplyDelete
  31. ha a skrang kalau update guna laptop mmg susah ler kan. afasz pon ingat nak try2 berjinak update guna ipad. sbb ipad mmg tiap hari buka, laptop seminggu skali pon dah susah . hehe

    ReplyDelete
  32. @Afasz cuba lh.. mana2 boleh update nanti.. :)

    ReplyDelete
  33. Bestnya jadi DN terapi ja pergi melancong

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^