Delivery A&W dengan Food Panda

Ini cerita semalam. Disebabkan seharian DN ada di office dan teringin hendak makan A&W maka DN cuba order makanan di FoodPanda.my. DN sudah lama tahu tentang kewujudan FoodPanda.my ini tetapi baru pertama kali hendak mencubanya semalam.
Website Food Panda
Kepada mereka yang tidak tahu, FoodPanda.my mengadakan khidmat delivery (penghantaran) makanan ke rumah / pejabat anda. Terdapat banyak pilihan restoran dan kedai yang menggunakan khidmat FoodPanda.my untuk penghantaran makanan ini selain daripada A&W. Boleh lihat di website Food Panda disini.

Cara untuk menggunakan khidmat delivery Food Panda ini mudah sahaja. Selepas daftar, pilih tempat dan kawasan rumah / pejabat anda, kemudian klik 'Find Restaurant'. Anda akan diberikan senarai restoran dan kedai yang menggunakan khidmat FoodPanda.my ini di kawasan anda. Senarai yang diberikan meliputi kawasan di dalam lingkungan penghantaran mereka. Oleh itu, senarai khidmat delivery yang diberikan akan berbeza mengikut kawasan.
DN order jam 12.30pm dan memilih untuk mereka hantar makanan jam 2.30pm. Sekitar jam 2.45pm, delivery Food Panda pun sampai. Lewat sedikit sebab sesat tetapi deliver boy call untuk dapatkan kepastian tempat yang DN minta untuk khidmat delivery ini. Ingat hendak tangkap gambar bag Food Panda tetapi tidak pakai pula. Hanya pakai t-shirt Food Panda. Lain kali DN tangkap ye. Hee...

Banyak restoran & kedai yang menggunakan khidmat delivery Food Panda ini. Kepada mereka yang ingin mendapatkan makanan secara delivery, boleh ke website Food Panda seperti berikut :-

Food Panda Malaysia

Selamat Menjamu Selera!

*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor 
Google+ : +deq noor
Fanpage : deqnoordotcom
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

26 Blue Komen:

  1. nad pun penah buat..nak order kenny rogers pulak la..hahaha

    ReplyDelete
  2. Rasa-rasanya area rumah Bro (Rawang) ada x perkhidmatan ini?

    ReplyDelete
  3. bagus kalau ada tempahan dan penghantaran begini..tak perlu keluar rumah..jimat petrol dan masa.

    ReplyDelete
  4. selalu juga order kat food panda ni.. maklumlah.. seksyen 13

    ReplyDelete
  5. @Nadia Johari tulah.. lepas ni nk try kenny rogers plak...

    ReplyDelete
  6. @kakiblog itulah.. kadang nk keluar semata utk makan mmg sgt xrajin kan. Heee...

    ReplyDelete
  7. @KiD itulah.. banyak servis food panda sediakan utk delivery kan. mudah lah kerja lepas ni.. heee...

    ReplyDelete
  8. ok gk servis ni..setiap kali mitin, boleh guna food panda la kan..good idea!

    ReplyDelete
  9. Hurmmm....takpe lepas nie abang man jadi delivery boy untuk deqnoor yea... hehehehe

    ReplyDelete
  10. @JMR betul tu... DN pun dah kerap guna dah skrg ni.. :D

    ReplyDelete
  11. hihi....memang debar debar tunggu 'panda' ni mai...

    ReplyDelete
  12. @Makcik Anak 3 itulah kan kak... macam2 jadi kan. hee...

    ReplyDelete
  13. tak pernah try lagi order delivery dengan food panda ni...nak try la nanti...

    ReplyDelete
  14. @Bro Framestone : kalau ada...senang sikit kan bro...tak payah nak keluar rumah...order delivery je...hee

    ReplyDelete
  15. @KiD : untunglah ada kat seksyen 13...senang sikit nak oreder delivery food panda...hee

    ReplyDelete
  16. @JMR : tu la kan...order je nak makan apa...tup tup sampai...hee

    ReplyDelete
  17. @Ezad Skytech cuba lah klik link atas tu & tgk tempat ezad ada x servis food panda ni... :)

    ReplyDelete
  18. @deq noor : memang ada DN tapi tu la...tak banyak...hanya beberapa restoran je yang buat delivery kat area rumah ezad ni...huhu

    ReplyDelete
  19. kalau tak sempat order saja, tunggu depan pintu :)

    ReplyDelete
  20. @Ikhwan Fahmi xde ;ah sampai nak tunggu depan pintu. heee.....

    ReplyDelete
  21. saya jarang guna service delivery ni

    ReplyDelete
  22. Mudah saja kan, kalau lapar boleh dail Food Panda aje...

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^