Delivery Chatime Dengan Foodpanda

Hari yang sibuk di pejabat. Masa makan juga selalu terlepas. Tahu-tahu sudah melewati jam 2 petang. Itu yang selalu terjadi pada DN apabila terlalu fokus dengan kerja. Tetapi ada satu hari semasa di pejabat, tekak rasa dahaga dan ingin minum Chatime. Malangnya di Seksyen 13, Shah Alam tiada Chatime yang berhampiran. Teringat bahawa FOODPANDA menyediakan perkhidmatan delivery Chatime dengan kos penghantaran hanya RM4 sahaja.
Delivery Chatime
Delivery Chatime
Oleh itu, terus ke website "foodpanda" dan tempah Chatime. Terliur tekak ini dibuatnya sebab hampir kesemua jenis minuman disediakan untuk penghantaran. Penghantaran mengambil masa sekitar 90 minit. Lama ke? Boleh je tunggu kan. Maklum sahaja, delivery Chatime dengan foodpanda ini dari cawangan Chatime Setia City Mall. Bila leka buat kerja, rasa sekejap sahaja tempahan Chatime DN sampai.
Chatime Malaysia
Chatime Malaysia
Yeay! Strawberry Pudding Au Lait DN dah sampai. Terus order banyak-banyak sebab alang-alang sekali delivery RM4 kos penghantaran. Start kereta untuk ke Setia City Mall sahaja lebih RM4. Heee.... Seronok betul sekarang teringin apa-apa boleh terus order, foodpanda akan hantar. Sebelum Chatime sampai, deliver boy foodpanda ada whatsapp DN mengatakan dia sudah sampai. Bila DN buka pintu dan bercakap dengan dia, dia geleng kepala tanda tidak dengar. Rupanya deliver boy ini OKU. Oleh itu apabila dia berlalu keluar dari ofis, DN reply whatsapp dia "Terima Kasih". Bagus foodpanda kan kerana mengambil mereka bekerja. Ini yang buat DN akan terus menyokong foodpanda.

Jika anda seperti DN yang selalu sibuk dengan urusan kerja dan tiada masa untuk keluar makan ataupun apa sahaja kekangan waktu anda, boleh cuba Delivery dengan foodpanda ini. Boleh ke website : foodpanda

Selamat mencuba dan selamat menjamu selera!
*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor 
Google+ : +deq noor
Fanpage : deqnoordotcom
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

33 Blue Komen:

  1. semua tu DN minum sorang ke..wah, memang teringin sgt tu.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum DN, wahh bagusnya Food Panda! teringin gak nak order tapi kawasan sungai buloh depa masuk delivery tak? ekekeee lama tak minum minuman berais. terliur tengok T_____T"

    ReplyDelete
  3. senang dan mudah order makanan dengan food pandani..

    ReplyDelete
  4. @mamawaiz hahaha.. mestilah tak wida.. sorang order, ramai lg yg menyelit nak order sama.. :D

    ReplyDelete
  5. @Sheila Salim sungai buloh belum sampai lg rasanya... huhuhu... sabar ye sheila.. adalah tu nanti.. :)

    ReplyDelete
  6. @Nadia Johari betul tu.. dah order sekali mesti nak order lg.. :)

    ReplyDelete
  7. menarik sekali kelihatannya kalau tinggal kat sana mestilah nak order

    ReplyDelete
  8. wahh…first time dengar pasal food panda nie. kalau kat jb ada, senang juga nak order2. kadang malas nak keluar jauh2 kan. hehe

    ReplyDelete
  9. Kalau stayback lama kat office memang servis membantu la kan.... tapi kalau DN free kita minum kopi together pun best gak kan... :p

    ReplyDelete
  10. aktif tol DN skng ngn foodpanda ni..kerja kerja gk, waktu mkn jgn lupa tu

    ReplyDelete
  11. @Diana Rashid yup... xpayah nak keluar drive bawa kereta semata2 nak dapatkan chatime. hee....

    ReplyDelete
  12. @blogger bumi lasinrang menarik... datang sini macam2 boleh dicoba.. :)

    ReplyDelete
  13. @Nor Fauzah Samid dekat JB ada juga foodpanda ni. boleh cek dekat webite dia... :)

    ReplyDelete
  14. @JMR tgh cuba utk balancekan waktu makan & kerja... heee.. :)

    ReplyDelete
  15. Adapun Sholat jum’at diwajibkan pada orang yang diwajibkan sholat berjamaah dalam kondisi berada dibandar atau perkampungan yang ada masjidnya.

    Syeikh Abdurahman as-Sa’di menyatakan,” Semua yang diwajibkan sholat berjamaah diwajibkan sholat jum’at apabila tinggal menetap di satu daerah. Diantara syaratnya adalah dikerjakan pada waktunya dan di daerah (perkampungan) serta didahulukan dengan dua khutbah.” (Manhaj as-Salikin).

    Dengan demikian orang yang safar tidak diwajibkan sholat jum’at karena masuk dalam keringanan yang diberikan syari’at.

    Oleh karena itu, imam Ibnu Qudaamah menyatakan: “Sesungguhnya Rasululloh dahulu bepergian dan tidak sholat jum’at dalam safarnya. Beliau dulu dalam haji wada’ mendapatkan hari Arafah adalah hari jum’at, lalu beliau sholat zhuhur dan Ashar dengan di jama’ (dikumpulkan dalam satu waktu) dan tidak sholat jum’at.”(al-Mughni).

    Namun bila Musafir kemudian menghadiri sholat jum’at maka sholatnya sah dan tidak usah sholat zhuhur lagi.

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum DN, sg buloh ni betul2 kampung. takda apa menarik kat sini kecuali penempatan kampung dia. ekekkeee. nak lepak kedai makan pun susah nak cari yang betul2 sedap. hahahhahaa

    ReplyDelete
  17. Camni rupanya servis foodpanda. Boleh terai gak ni. :D

    jemput2 singgah ke mommylotte.com ya :D

    ReplyDelete
  18. pernah dpt baucar foodpanda ni.. tapi saya di kedah..mana la tahu sgt foodpanda ni...

    ReplyDelete
  19. @Sheila Salim ok lah tu sheila... at least xde stress tengok jam memanjang. hee...

    ReplyDelete
  20. @MommyLotte cuba lah servis dia. setakat ini mmg puas hati.. :)

    ReplyDelete
  21. @zarul farhana buat lah contest, pastu bg voucher tu pd org lain... at least org lain boleh guna kan.. :)

    ReplyDelete
  22. jauh juga tu DN Chatime Setia City Mall nak ke Seksyen 13 Shah Alam...takpe la tunggu lama kan...dari nak drive ke sana semata-mata nak beli Chatime kan...hehe...senang ada perkhidmatan delivery FOODPANDA ni... :D

    ReplyDelete
  23. @Diana Rashid : tu la kak...terasa nak makan apa je...terjah laman web food panda...tengok apa yang boleh delivery ke kawasan kita...hehe

    ReplyDelete
  24. tak tau pun chatime ada delivery....

    ReplyDelete
  25. @Ezad Skytech lama plak rasa xorder.. nk try order lain pula nanti...

    ReplyDelete
  26. DN kalau time kite teringin sesangat tu x kesah dah tunggu berape lame pun hehe...

    ReplyDelete
  27. @deq noor

    kena pandai2 cari kesimbangan tu hehe..good luck

    ReplyDelete
  28. Beli online ni bgs le bg mereka yg busy bekerja kan, sng ... Ngidam je terus order...

    ReplyDelete
  29. Betul tu Afasz, tapi kalau hari2 ngidam tu dah lain jadinya kan

    ReplyDelete
  30. ok, baru tau yang bleh buat delivery

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^