Makan Malam Steamboat Buffet Restoran Q Thai Seksyen 13 Shah Alam

Restoran Q Thai Steamboat Buffet
Restoran Q Thai Steamboat Buffet
Hai! Hai! Sudah balik kerja? Kalau agak-agak tidak mahu balik kerja lagi dan hendak mencari tempat makan boleh cuba steamboat buffet di Restoran Q Thai. Tengah ada promosi tu. Apa salahnya pergi mencuba kan. So far, ok lah steamboat di Restoran Q Thai ini. Not bad. Sama je macam steamboat buffet mana2 DN pergi. Maklumat Restoran Q Thai ini adalah seperti berikut :-

RESTORAN Q THAI 
NO G46,BLOCK 6,
LAMAN SERI BUSINES PARK,
PERSIARAN SUKAN SECTION 13,
40100 SHAH ALAM SELANGOR.
TEL: 03 55244008
Waktu Operasi :
11.00am - 11.00pm
5.00pm - 11.00pm (Steamboat Buffet)
Harga : Dewasa - RM30.00++  RM25.00++ PROMOSI
Kanak-kanak - RM16.00++
Lokasi :-
Steamboat Buffet Restoran Q Thai Shah Alam
Steamboat Buffet Restoran Q Thai Shah Alam
DN pergi ke Restoran Q Thai ini bersama rakan-rakan perunding yang lain. Kira macam gathering juga lah. Walaupun projek sudah siap, kami tetap berjumpa bertanya khabar dan berkongsi cerita. Mereka semua ini baik-baik dan seronok bila berkumpul. Macam-macam cerita keluar. 

Ketika kami ke sini, tidak ramai yang makan malam steamboat buffet di sini. Oleh itu, makanan yang disediakan tidak banyak tetapi tetap cukup untuk kami. Terdapat pilihan selain steamboat seperti masakan Thai lain jika tidak mahu steamboat. Banyak juga lah pilihan makanan di sini. DN pernah cuba masakan goreng mereka ketika makan tengah hari, sedap juga.
Steamboat & Grill Buffet Restoran Q Thai Shah Alam
Steamboat & Grill Buffet Restoran Q Thai Shah Alam
Jika memilih untuk makan steamboat, mereka akan memasang tempat masak ini. Masak lah korang banyak mana yang boleh dimakan. Kalau tidak mahu sup, grill pun boleh. Oppss! Sila abaikan yang sepah-sepah itu ye. Maklum sahaja, DN tukang makan je. Tukang masak ramai. Keh3! :p
Makan Malam Steamboat Buffet Restoran Q Thai Seksyen 13 Shah Alam
Makan Malam Steamboat Buffet Restoran Q Thai Seksyen 13 Shah Alam
Inilah kawan-kawan perunding DN. Ada Arkitek, Sivil & Struktur, Mekanikal & Elektrikal dan Ukur Bahan. Memang cukup satu team projek ni. Hehehe... Harap boleh berkumpul lagi macam ini. Lokasi seterusnya? Kita serahkan kepada SO untuk decide ye. Heee.... 

Apapun, selamat malam dan selamat menjamu selera kepada yang sedang makan malam.. :)


*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor 
Google+ : +deq noor
Fanpage : deqnoordotcom
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

24 Blue Komen:

  1. I Like Steambot ,.... suka kalau ada promo harga murah nie . Jimaaat .

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Wrmbth Deq Noor

    Kalau tak silap lokasi tom yam ni dekat dengan restoran tupai tupai kan?

    Boleh cuba lepas ni.

    Biasa makan buffet di tupai tupai je

    Sekali sekala nak juga kelainan.

    Jemput singgah blog :)

    ReplyDelete
  3. nak kena try gk ni..ok DN paling muda di situ

    ReplyDelete
  4. kalau ada cawangan di penang kan bagus..boleh jamu2 tekak..heheh

    ReplyDelete
  5. @yana yassin datang sini roger tau.. boleh dn mencelah 2 kaki. Hee... :p

    ReplyDelete
  6. @Mazni Azmi w'salam...

    Dekat dgn tupai-tupai tetapi lebih tepat di laman seri... :)

    ReplyDelete
  7. @JMR cuba lah... iyeke paling muda? Berkawan tidak kenal usia. Hee.... :p

    ReplyDelete
  8. @Diana Rashid hehehe... rasanya di penang belum ada lagi restoran ini..

    ReplyDelete
  9. tempatnya macam special je, nampak lain dr lain

    ReplyDelete
  10. Q THAI STEAMBOAT ni ada gak branch kat giant nilai...tapi yang kat shah alam ni lagi besar dan kemas tempatnya....

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum DN, wahh sedapnya. lama tak pekena steamboat hehehee

    ReplyDelete
  12. bilalah nak pergi rasa steamboat ni. :)

    ReplyDelete
  13. lama nya tak makan steambot...

    ReplyDelete
  14. wahhh DN sorng je gadis di situ,.cayalahhh

    ReplyDelete
  15. Sedapnya DN makan steamboat..harga pun standard la kan...

    ReplyDelete
  16. betul tu..berkawan tak kira usia..dpt dgr pgnalaman dr mereka yg lebih berpengalaman.

    ReplyDelete
  17. lama pula rasanya tak makan steamboat ni...terbaca entri DN pasal steamboat ni terus rasa macam nak makan steamboat...hehe

    ReplyDelete
  18. @yana yassin : boleh la makan sampai kenyang kan...kih3

    ReplyDelete
  19. aku pun lama gak tak makan steambot ni..tgk entri ni, jawabnya kena gi cari la esok ni

    ReplyDelete
  20. @Bro Framestone : tu la kan bro...nak tahu juga sampai bila promosi ni...hehe

    ReplyDelete
  21. Wah..flower among the torn ni...ladyboss....mesti sedap kan mkn kat sini

    ReplyDelete
  22. tak berapa minat sgt mkn stimboat ni

    ReplyDelete
  23. @uncle Zuan: oo tak minat ek.. aafasz suke je tp tak suka bila bau dia menusuk ke bj n tudung . hehe

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^