Ikan Patin Restoran Dapur Koi Original Dari Pahang

Dapur Koi 1
Dapur Koi 1
Minggu lepas DN dan rakan-rakan blogger lain berpeluang untuk menikmati masakan ikan patin di sebuah restoran yang baru dibuka beberapa minggu yang lalu. Restoran ini dikenali dengan nama Dapur Koi. Maklumat restoran ini adalah seperti berikut :-

DAPUR KOI
2-G, Jalan Putra, Taman Putra kajang,
43000 Kajang, Selangor.
No. Phone : 012-2045278 / 017-9530799
GPS Koordinat : 2.977501, 101.773738

Dapur Koi 2
Dapur Koi 2
Beginilah susunatur meja makan di Restoran Dapur Koi ini. Unik kan. Sudah lama rasanya tidak menggunakan kerusi dan bangku kayu seperti ini. Lebih menjadi tarikan di sini adalah terdapatnya surau berasingan antara lelaki dan perempuan di restoran ini.
Ikan Patin Sangkar Sungai Pahang
Ikan Patin Sangkar Sungai Pahang
Ikan Patin Buah Sungai Pahang
Ikan Patin Buah Sungai Pahang
Dapur Koi 3
Dapur Koi 3
Inilah antara menu yang disediakan untuk kami pada hari tersebut. Memang banyak dan sedap-sedap belaka. Tukang masak memang diterbangkan khas dari Pahang. Tidak perlu lagi pergi jauh-jauh ke Pahang untuk menikmati ikan patin yang sedap kerana ianya sudah berada di Kajang kini. Paling menarik perhatian DN adalah tempoyak. Memang tempoyak disini sangat membuka selera anda untuk menambah makanan lebih dari 2 pinggan.
Pilihan Lauk di Dapur Koi
Pilihan Lauk di Dapur Koi
Antara Pilihan Lauk di Dapur Koi
Antara Pilihan Lauk di Dapur Koi
Puding Raja
Puding Raja
 Puding Raja ini juga menjadi pilihan DN di sini. Rasanya kurang manis dan sangat sesuai dimakan sebagai pencuci mulut selepas menjamu selera ikan patin di Restoran Dapur Koi ini. 
Selamat menjamu selera! Orang Pahang kata, SEDAK PEPALIH!!! ^_^

*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor 
Google+ : +deq noor
Fanpage : deqnoordotcom
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

29 Blue Komen:

  1. Sedap Pohpalih..!!!! waaaaahh ikan patin masak tempoyak

    ReplyDelete
  2. puding diraja tu tengok pun dah meriah..rasa mesti sedap gilerr ni

    ReplyDelete
  3. kedai nie memang dah dekat dengan umah parent kat kajang .... memang nak bawak diorang semua cuba gak nanti....

    ReplyDelete
  4. nama restoran nya pun dah cukup menggambarkan makanan nya macam mana..makanan pahang memang terbaik la..walaupun saya orang perak tapi boleh masuk..:)

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. Puding raja sangat sedap, sekali mencuba dulu semasa ada di Pahang...

    ReplyDelete
  7. Nampak menyelerakan. Tempoh hari ada dapat jemputan cover event artis dekat sini.

    Malangnya tak dapat nak pergi T-T

    ReplyDelete
  8. kat kajang je. tak jauh sangat. nanti nak food hunting bleh la try

    ReplyDelete
  9. @KiD hmm tak pernah rasa lagi. wa kureng mkn makanan ada ikan ikan ni

    ReplyDelete
  10. @JMR puding puding ni sedap di makan. nyum nyum

    ReplyDelete
  11. @hazman fadzil haaa elok la tu, time pergi ajak DN skali hehe

    ReplyDelete
  12. wahhh sedapnyaaa...tapi saya xmakn ikan patin..kuah dia saya makan..hihi

    ReplyDelete
  13. Kalau dapat menjengah makan ni, hadoiiii amatlah sedap kan DN?

    ReplyDelete
  14. sedap nye ikan patin masak lomak !!!!

    kite suka ikan !!

    ReplyDelete
  15. macam nak try je p sini, dekat je ngn bangi. leh bawa sekeluarga makan sini. in sha Allah

    ReplyDelete
  16. gambar ayam goreng tu pon dah nampak sedap , inikan plak ikan patin tu !!!!

    tgk plak time bulan ramadan. >_<

    mmg terliur la kan kan kan ..

    ReplyDelete
  17. lamanya tak makan ikan patin ni...rasanya last makan 3 tahun lepas..hee...lepas ni boleh la terjah sini...hehe

    ReplyDelete
  18. @JMR : tengok pun da sedap kan bro... :D

    ReplyDelete
  19. @Uncle Zuan : hehe...sama la kita bro...aku makan pun ikan2 terpilih je...tapi kalau dapat patin memang best la...hehe

    ReplyDelete
  20. @KiD : tiba2 teringin pula nak makan patin ni...hehe

    ReplyDelete
  21. @Afasz : kalau tengok time bulan puasa...memang terliur habis la kan...hehe

    ReplyDelete
  22. kecur lak tengok patin tempoyak tu..wat sahur pun sodap ni

    ReplyDelete
  23. @Zuan: puding puding tu makan sejuk2 pun layan kan

    ReplyDelete
  24. sedap !!!! terliur puding raja itu..

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum DN...aduhhh !! sedapnya...:)

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^