eCity Hotel One City Subang Jaya

Baru-baru ini DN berkesempatan menginap di eCity Hotel One City disebabkan DN perlu menghadirkan diri di sebuah majlis perniagaan yang DN ceburi. Ternyata lokasi hotel ini sangat strategik kerana dihubungkan dengan shopping complex. Tiada masalah untuk mendapatkan makanan, window shopping, menonton wayang dan macam-macam lagi aktiviti dapat dilakukan di sini.
Maklumat eCity Hotel One City  adalah seperti berikut :-

eCity Hotel One City
Jalan USJ 25/1,
47650 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan.
No. Phone : +603-51151111
Email : reservation@ecityhotel.my
Ketika berada di sini, DN telah memilih Standard Room yang berharga RM240 tidak termasuk sarapan pagi. Ini kerana DN bercadang untuk bersarapan pagi di mall bersebelahan. Macam biasa, DN akan memilih queen bed apabila menginap di mana-mana hotel.
Ruang bilik standard ini tidaklah besar mana tetapi tetap selesa untuk seorang atau berdua. Lantai di bilik hotel ini tiada karpet maka selipar disediakan di dalam bilik ini. Terdapat kerusi panjang untuk bersantai berhampiran tingkap dan ruang meja solek turut dijadikan sebagai tempat pantry kerana tiada ruang pantry lain disediakan di bilik ini.
Penggunaan LCD TV di dinding sebegini memang menjadi pilihan di mana-mana hotel kini bagi menjimatkan ruang. Cermin besar di meja solek sangat sesuai untuk ruang yang tidak berapa besar ini.
Selain itu, di sebelah kiri pintu masuk terdapat almari dan ruang untuk meletak bag pakaian. Di sebelah kanan pintu masuk pula merupakan pintu untuk ke ruang mandi. Jom kita melihat ke ruang mandi pula.
Serba-serbi lengkap keperluan di dalam bilik mandi ini. Basin, tandas duduk, tuala besar, tuala kecil, toiletries, cawan dan alas kaki tersedia di dalam bilik mandi ini. Terdapat 1 lagi pintu untuk ke tempat mandi. Ruang tandas dan ruang mandi yang dipisahkan sebegini sangat bagus bagi mengelakkan tempias basah keluar dari tempat mandi.
Apa yang menariknya apabila menginap di eCity Hotel One City ini adalah kita dapat ke roof top dan berdiri di atas cermin kaca untuk melihat suasana di bawah. Jika tidak menginap di sini juga tidak mengapa, mereka yang berada di One City Mall juga dibenarkan untuk masuk ke kawasan ini kerana ia dibuka untuk umum. Hanya apabila hendak ke bilik-bilik di setiap tingkat sahaja perlu menggunakan card access yang harus disentuh setiap kali masuk ke lif untuk ke bilik.
Selain itu, terdapat juga Rooftop Dining untuk makan-makan selain daripada menikmati suasana cermin kaca dari atas bangunan. DN makan malam bersama rakan niaga DN ketika berada di sini. Makanan di sini sedap tetapi disebabkan mereka tidak bersedia untuk menerima tetamu yang ramai, kelewatan mendapat makanan semasa makan malam di Rooftop Dining ini sangat-sangat dikesali. Kami terpaksa menunggu lebih 1 jam untuk menerima makanan kami. Harap kelemahan sebegini dapat diatasi di masa akan datang.

*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor 
Google+ : +deq noor
Fanpage : deqnoordotcom
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

14 Blue Komen:

  1. eh eh abam Shakiddo pon ada gak la..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan risau, atas bumbung je dorang bersama dan xbujang macam kita

      Delete
  2. Pernah lalu je depan hotel ni...

    Seram juga berjalan atas roof top yang nampak ke bawah tu...masa tu pergi siang...takde la nampak apa sangat...hehe

    ReplyDelete
  3. @JMR : tak rasa gayat ke abam Shakiddo selfie reramai kat atas roof top tu ? Huhu

    ReplyDelete
  4. Wah menarik tu boleh naik roof top..pengalaman yang best

    ReplyDelete
  5. rooftop dining tu mcm menarik je.. :)

    ReplyDelete
  6. syok nye, lepas ni plan bercuti dapat la merasa tido hotel mcm DN

    ReplyDelete
  7. cantik bilik hotel nyer...biase lepak atas tu je....hihiii

    ReplyDelete
  8. @Ezad Skytech kalau ikutkan saiz tu, gayat gak tu haha

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^