Bersantai Melihat Keindahan Phi Phi Island

 Assalamualaikum!
Kali ini DN ingin berkongsi pengalaman DN bersiar-siar dan bersantai di atas kapal sambil menikmati keindahan pemandangan ciptaan Allah. Lokasi pilihan DN kali ini adalah ke Phi Phi Island.
Memandangkan DN tidak mahu mandi-manda membasahkan baju di pantai, DN memilih pakej Sea Angel Cruise Phuket day tour sebagai aktiviti DN pada hari tersebut. Seawal jam 7.00 pagi mereka sudah mengambil DN di Royal Lighthouse Villas Boat Lagoon dan membawa DN ke Sea Angel Pier. Sekitar jam 9.30 pagi, cruise pun bergerak. DN memilih tempat di tingkat atas kerana ingin menggelapkan diri sambil melihat pemandangan laut yang cantik ini. Subhanallah....








Antara tempat-tempat yang dibawa adalah mengelilingi Maya Bay, Loh Samah Bay, dan Ton Sai Bay. Ada di antara mereka di dalam cruise ini yang turun ke laut untuk snorkeling di Monkey Beach tetapi DN memilih untuk tidur di atas kerusi malas sambil menutup muka dengan topi DN. Syok juga buat aktiviti seperti ini sekali sekala. Hehe... 
Sekitar jam 1.30pm, cruise ini berhenti di Phi Phi Don untuk makan tengah hari sambil berjalan-jalan melihat suasana di sini. Terdapat masjid di sini dan ada juga kedai-kedai menjual pelbagai cenderahati. Selepas sekitar 2 jam disini, cruise kembali ke Sea Angel Pier dan mereka menghantar DN pulang.

Inilah aktiviti santai yang memang santai bagi DN. Kerja DN tidur sahaja di bawah terik matahari. Cuaca yang panas menyebabkan tahap belang di kulit DN mengambil masa lebih 6 bulan untuk kembali seperti sedia kala. Apapun, pengalaman ini memang seronok untuk DN. InsyaAllah DN akan kembali lagi ke sini tetapi bukan untuk bersantai, lebih kepada mandi-manda pula.

*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor 
Google+ : +deq noor
Fanpage : deqnoordotcom
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

14 Blue Komen:

  1. Patut la hari tue nampak DN macam gelap semacam je... Tapi dah lupa bila he...23x

    ReplyDelete
  2. So incredibly beautiful! Those views,

    ReplyDelete
  3. dalam sebulan dua ni tak sesuai pi sana...strok haba

    ReplyDelete
  4. Cantiknya DN, memang terpukau dan terpaku dengan suasana yang Allah ciptakan

    ReplyDelete
  5. wah..cantiknya, teringin nak pergi ;)

    ReplyDelete
  6. memang cantik view kat situ...rasa tenang je bila tengok lautan membiru di depan mata...

    ReplyDelete
  7. Tiba-tiba terasa macam nak pergi bercuti, nak try bercuti sorang-sorang he...23x

    Then berjemur he...23x

    ReplyDelete
  8. subhanallah cantiknya, untukng DN dapat pergi

    ReplyDelete
  9. @Bro Framestone skang DN dah tak gelap kan bro hehe

    ReplyDelete
  10. @Raihanah Ahmad untungkan sapa dapat menikmati keindahan ni

    ReplyDelete
  11. Wow..cantiknya view kat sini..sejuk je mata memandang..:)

    www.qiyasaad.com

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^