Phuket Trickeye Museum

Assalamualaikum...
Selepas menggelapkan diri dengan bersantai melihat keindahan Phi Phi Island, keesokannya DN pergi ke Phuket Trickeye Museum. Kepada mereka yang pergi ke Phuket, pergi lah ke Phuket Trickeye Museum ini. Nak kata best sangat, hampir 2 jam juga DN dalam museum ini.
Maklumat Phuket Trickeye Museum adalah seperti berikut :-
130/1, Phangnga Road,
Taladyai, Muang,
Phuket 83000 Thailand
Waktu Operasi : 10.00am - 7.00pm setiap hari
(waktu masuk terakhir jam 6.00pm)
Harga tiket : 500Bath (dewasa), 300Bath (kanak-kanak)

Entry kali ini memang gambar DN sahaja yang banyak. Sila abaikan muka DN yang gelap itu ye. Maklum la, baru lepas berjemur. Heee.... 
















Amacam? Jadi tak 3D yang ada di sini? Seronok juga kan bila dapat buat aktiviti sebegini sekali sekala. Kebetulan semasa DN pergi ke Phuket Trickeye Museum ini tidak ramai orang. Mungkin sebab hari biasa jadi DN boleh bergambar dengan semua gambar yang ada di dalam ini. Tetapi DN tidak lah kongsikan semuanya di sini. Sikit-sikit sudah lah ye. Heee...

So, siapa yang nak pergi Phuket tu, jika ada masa terluang pergi lah ke sini ye. Orang dewasa pun akan jadi kanak-kanak riang bila sudah di dalam ini. Budak-budak lagi lah suka. Jadinya, bawa lah anak-anak anda ke sini. :)

*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor 
Google+ : +deq noor
Fanpage : deqnoordotcom
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

20 Blue Komen:

  1. Awat aksi2 DN dalam nie, comel2 je... Selamat gelap, so xnampak la kegelapan muka DN...

    ReplyDelete
  2. Menarik juga la tempatnya DN, kalau tak best, tentu DN tak berposing sakan sampai 2 jam kat situ kan?

    ReplyDelete
  3. perghhh power giler DN bermain dgn 3D art ni..menjadi semuanya..

    ReplyDelete
  4. semua gambar cantik2, pandai DN posing

    ReplyDelete
  5. Wah indah sekali, tak menyangka karya seni seperti ini bisa dibuat sedemikian rupa kerennya. :D

    ReplyDelete
  6. bila kita nak travel sama sama ni? hehe

    ReplyDelete
  7. hehe...semua nampak macam real je kan DN bila tengok dalam gambar...hehe

    ReplyDelete
  8. @Uncle Zuan Jeng jeng jeng... Oh ada plan ek nak travel bersama Deq Noor.

    Oh lupa, adik kesayangan

    ReplyDelete
  9. @Bro Framestone : tu la kan bro...adik kesayangan tu...lupa pula pasal tu...kih3

    ReplyDelete
  10. @Noriza Rahman Momma Vogue : mesti 2 jam dalam tu rasa macam kejap je kan...tahu2 da 2 jam berlalu...hehe

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^