Cititel Express Penang

Assalamualaikum...

Memandangkan projek seliaan DN di Penang telah bermula, maka kekerapan DN akan turun di Penang adalah setiap bulan. Oleh itu, DN akan banyak membuat review hotel di Penang pula selepas ini. Orang kata, bila tengok di website setiap hotel, cantik-cantik sahaja gambarnya. Kebiasaannya, dari gambar sahaja nampak cantik, realitinya biasa sahaja. Betul ke tu? Haaa... Dengan itu, DN mengambil inisiatif untuk berkongsi review DN sendiri atas pengalaman sendiri. Maklum sahaja, kita bukan photographer professional, jadinya gambar biasa-biasa sahaja tanpa edit DN kongsikan di blog ini.
Kali ini DN ingin berkongsi pengalaman DN menginap di Cititel Express Penang. Maklumat hotel tersebut adalah seperti berikut :-

123, Lebuh Noordin,
10300 Pulau Pinang.
No. Tel. : +6042591188
No. Fax : +6042641188
DN memilih bilik standard semasa menginap disini. Keluasan bilik ini tidak terlalu besar tetapi tetap selesa untuk seorang. Katil memang empuk dan selesa. Di kiri kanan katil tersedia meja kecil dan lampu tidur.
Berhadapan dengan katil terdapat ruang meletak barang yang panjang dengan laci terbuka dan terdapat juga pantry di bahagian hujung. Susun atur sebegini memang menjimatkan ruang di samping penggunaan TV LCD dan cermin letak di dinding.
Selain itu, berhampiran pintu masuk terdapat juga almari untuk meletak barang. Pintu almari tersebut telah dilengkapi dengan cermin dan disekalikan dengan pintu untuk ke bilik air. Hanya perlu slide pintu tersebut untuk menutup bilik air ataupun almari. Sangat simple rekabentuknya tetapi menarik dan menjimatkan ruang. Yang menariknya, di hotel ini sudah disediakan sejadah di bilik hotel tanpa perlu diminta. 
Bilik mandi juga selesa untuk seorang dan disediakan shower dengan air panas serta keperluan asas lain seperti sabun, syampoo, tuala dan tisu. Keseluruhannya, bilik ini memang selesa, sedap mata memandang dan memuaskan. Lebih-lebih lagi kemudahan internet turut disediakan. Harga bilik ini ketika DN menginap adalah RM170 termasuk saparan pagi. Memang mudah untuk ke mana-mana kerana lokasinya yang terletak di kawasan bandar. 

Itulah serba-serbi pengalaman DN menginap di Cititel Express Penang. Ada beberapa lagi bilik hotel yang akan DN kongsikan nanti. Tunggu DN lapang sikit DN kongsi disini ye. Hee... Daaa...

*****************************
Jika ingin mengikuti perkembangan DN dengan lebih mudah selain dari membaca di blog, boleh follow DN seperti di bawah...
Instagram : deqnoor
Twitter : deqnoor 
Google+ : +deq noor
Fanpage : deqnoordotcom

Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

19 Blue Komen:

  1. Bagaimana dengan kelajuan internetnya?

    ReplyDelete
  2. sambil kj pastu dpt tdo hotel mmg syok la

    ReplyDelete
  3. pernah stay sini..memang sempit tapi facilities lain masih ok..

    ReplyDelete
  4. @Bro Framestone boleh tahan laju wifi kt sini bro

    ReplyDelete
  5. bestnya katil hotel tu..rasa nak terjun skrg haha

    salam kenai dari el penang
    #sbb2016

    ReplyDelete
  6. hmm okay gak ni. nampak selesa kalau bawa family tdo sini

    ReplyDelete
  7. nampak selesa juga, harga pun berpatutan

    ReplyDelete
  8. kalau ada pakej bulan madu.. best gam ni.. ekekeke

    ReplyDelete
  9. Wifi dan line internet ok tak kat sini? Ni first thing kena check..huhu..

    www.qiyasaad.com

    ReplyDelete
  10. Selalu ke penang memang best la dapat merasa makanannya yang heaven dam ofkos boleh pilih hotel yang bagus tetapi kadar bayarannya mampu milik

    ReplyDelete
  11. @Uncle Zuan bw famili mmg constraint bro..ak dh penah stay bw famili kecik aku huhu

    ReplyDelete
  12. kalau bilik ni untuk seorang memang selesa la kan...harga pun quite ok...kalau internet laju lagi best...jimat data...hehe

    ReplyDelete
  13. @JMR : kalau bawa family tak sesuai sangat ke bro ? sempit ye ?

    ReplyDelete
  14. @el : kalau da penat...nampak katil...memang best...kan...HAHA

    ReplyDelete
  15. @Qiya Saad : tu la kan...mati kutu juga kalau line tak ok dan takde internet bila menginap kat sini...huhu

    ReplyDelete
  16. @Noriza Rahman Momma Vogue : banyak makanan sedap2 kat penang ni kan...baru jejak penang beberapa minggu lepas...hehe

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^