Meraikan Pengomen Tegar Jan-Jun 2016 di Ideaa Station

Assalamualaikum...

Selamat Hari Raya & Selamat Bercuti. DN juga bercuti panjang jadinya kebarangkalian untuk blog ini bercuti panjang pun boleh jadi juga. Kikiki... :p

Sebelum DN pergi bercuti, DN ingin berkongsi disini cerita beberapa minggu lepas. Dimana niat DN untuk meraikan pengomen tegar blog ini bagi bulan Januari hingga Jun 2016 telah diizinkanNya. Alhamdulillah... 
 Inilah antara blogger yang telah menerima Jemputan Makan Malam Pengomen Tegar Sesi 1 2016. Jemputan ini bukan untuk individu sahaja tetapi dengan keluarga sekali DN jemput. Siapalah mereka tanpa keluarga disisi kan. Seronok tengok anak-anak dapat bermain bersama-sama.
Lokasi pilihan DN kali ini adalah di Ideaa Station Bukit Jelutong. Maklumat tempat pilihan DN ini adalah seperti berikut :-
Ideaa Station
No. 4-G-07, D'Vida,
Jalan Bazaar U8/100, Bukit Jelutong,
40150, Shah Alam, Selangor.
No. Tel. : 03-77343700
FB Page : Ideaa Station
Kredit : www.jmr23.com
Kebetulan semasa gathering kami ini terdapat sambutan hari lahir dan doa selamat sekali. Jadinya, kami berpeluang untuk sama-sama menikmati buffet disini. Kalau diikutkan, disini menjual menu al-carte. Menu-menu yang disediakan disini boleh tengok pada FB Page mereka. 
 Kenyang? Alhamdulillah... Memang kenyang. Mak pak sudah tersandar kekenyangan di kerusi masing-masing. Anak-anak pula sedang seronok bermain bersama-sama. 
 Sebelum bersurai, ada sedikit cenderahati untuk mereka. Terima kasih yang tidak terhingga kerana sehingga hari ini masih menyokong dan tidak jemu-jemu meninggalkan jejak di blog ini. Tanpa kalian semua siapalah DN kan. 
Dalam banyak-banyak menu di Ideaa Station ini, dua menu diatas merupakan favorite DN. Nachos Fried Chicken dan Ideaa Jambu Asam. Setiap kali datang sini dua menu ini pasti DN akan order. Setakat ini DN berpuas hati dengan makanan disini. Nak repeat makan-makan dengan DN disini lagi boleh je. Heee....

Oklah. DN ada kerja perlu disiapkan. Target nak balik dari ofis harini pukul 6 petang. Ada 3 jam lagi ni. Jumpa lagi kita di entry seterusnya. ^_^

Salam sayang, DN.
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

68 Blue Komen:

  1. tahniah semua...
    telan air liur tengok mkanan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la..tgk balik gmbr mknan tu, meleleh lak air liur ni..

      Delete
    2. memang terliur, teringin nak pi tapi memang susah nak keluar kalau malam2

      Delete
    3. Next time, harap boleh la join pengomen tegar yang lain ek ;)

      Delete
    4. Harap dapat jumpa pengomen tegar yang baru next dinner...hehe :D

      Delete
    5. Boleh je, dengan syarat ezad dan jmr xde...

      Delete
    6. hahah bukan ke Bro dari awal ada manjang..haha

      Delete
    7. HAHA...kami memang admin blog deqnoor ni bro...takkan tak tahu pula...kan JMR...haha

      Delete
    8. Bro : saya awal bulan memang saya takde bro...akhir bulan saya muncul kembali...macam mana ? haha

      Delete
    9. Nampak sangat DN ada bela saka dekat blog nie.

      Delete
    10. Haha...saka apa pula bro...pengomen tegar la...

      Delete
  2. Replies
    1. terima kasih...jomlah join sekali komen blog deqnoor ni..hehe

      Delete
  3. banyak untung pengomen tegar...heee. tahniah sekali lagi semua...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah rezeki... Harap lepas nie, boleh sambut untuk top 10 pula, sure lagi meriah, haru biru. pening happening...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan bro...kalau top 10...for sure ada muka baru kan nanti...hehe

      Delete
    2. Rindu nak lepak macam orang bujang... kan JMR he...23x

      Delete
    3. Saya memang sentiasa bujang bro...buat masa sekarang ni la...haha

      Delete
    4. Rindu pula dekat Zuan... Bila dia nak buat comeback nie?

      Delete
  5. rasa sangat bertuah dijemput oleh cik DN..semoga usaha DN diberkati dan dirahmati oleh Nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...semoga DN makin murah rezeki lepas ni sebab selalu buat yang terbaik untuk meraikan pengomen tegar blog DN... :D

      Delete
    2. amin..amin..kami support DN!

      Delete
    3. Dah bertahun-tahun support deqnoor ni...hehe

      Delete
  6. Tahniah pada yg diraikan
    Meriah nya jambu asam the best

    ReplyDelete
  7. Terima kasih kepada DN,banyak sungguh gift yang kami dapat dengan makanan yang boleh ditapau lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untungnya dapat tapau tempoh hari.

      Delete
    2. Sekurang-kurangnya tak membazir sebab boleh tapau bawa balik...hehe :D

      Delete
    3. Haritu malas nak tapau sebab dah kenyang...hehe

      Delete
  8. Terima kasih kepada DN,banyak sungguh gift yang kami dapat dengan makanan yang boleh ditapau lagi...

    ReplyDelete
  9. dah surrender bab komen komen ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah uncle jom la komen bebanyakkk, nanti boleh jumpa

      Delete
    2. ala...jom la join komen2 macam dulu2 zuan...HAHA

      Delete
    3. Dengar cerita nak surrender juga dari tangkap pokemon?

      Delete
    4. Tu la...takkan awal-awal dah surrender angkat bendera putih zuan...hehe

      Delete
    5. Ish zuan nie.. letak lagi title uncle.. kan dah semput dah.

      Delete
    6. ada kesan sampingan ke bro kalau zuan guna title uncle tu...hehe

      Delete
  10. bestnya, sayang saya tak dapat hadir. sedap2 semua tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan rezeki lah namanya kan sebab tak berpeluang nak bertemu diluar ala maya

      Delete
    2. Ada rezeki, dapat la kita berjumpa nanti.

      Delete
  11. bila agaknya dapat makan makan ngan deqnoor gak eh..ehehe..tak le berapa rajin nak ngomen bebanyak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde la banyak mana komen diorg ni haha

      Delete
    2. Kami pun komen tak beratus, cuma berbelas atau kurang je..nasib badan nak makan malam.ngan DN agaknya

      Delete
    3. heheh syok gk kalau komen sampai beratus-ratus..

      Delete
    4. Kami komen biasa-biasa je...tak pernah sampai ratus pun sebulan...hehe

      Delete
    5. JMR : haha...tak sanggup nak komen beratus-ratus macam kat blog Abang Man dulu...penat tahu tak nak kejar bro...haha

      Delete
    6. Boleh guna khidmat pengomen freelance... asalkan bayaran ok...

      Delete
    7. Tak pernah lagi gunakan khidmat tu...kami komen sendiri je bro...hehe

      Delete
  12. untunglahh diorg
    perut kenyang sukahati hahaha
    esok2 ni turn iols plak
    kuikuikuikui tupun kalau dpt top 5 pengomen tegar

    ReplyDelete
    Replies
    1. EL : mana tahu lepas ni ada top 10 pula ke...mana tahu boleh turut tersenarai sekali ke nanti untuk join dinner bersama pengomen tegar yang lain...hehe

      Delete
  13. kita tunggu siapa pula pengomen tegar bulan Julai - Disember 2016 pula nanti...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kompom la ezad lagi yang ungguli carta teratas tu

      Delete
    2. Tak tentu lagi...JMR dan bro sentiasa perhatikan tu...hehe

      Delete
    3. Tak juga, kenkadang bro terlupa jugak

      Delete
    4. Ezad memang dah buat reminder kt HP dia..

      Delete
    5. JMR : takde la sampai macam tu sekali sampai letak reminder bro...haha

      Delete
  14. masih org yg sama . tp nampak makin ramai.. :D

    tahniah korang..

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum DN...alhamdullilah mmg terbaik DN ni...ada rezeki dpt berkongsi bersama2 teman blogger yg berjaya ...:)

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^