Western dan Malaysian Fusion Food di Besito's Survival Shah Alam

Assalamualaikum,

Baru-baru ini DN berpeluang untuk ke sebuah restoran yang menyajikan makanan western dan malaysian fusion (malay, chinese & indian food). Restoran ini mula dibuka pada 18 Mei 2016 yang lalu. Semakin hari semakin ramai pelanggan datang ke restoran ini kerana hidangan yang disajikan sangat sedap dan menarik perhatian pelanggan untuk merasainya. Lebih-lebih lagi ada hidangan yang disediakan bersaiz L yang boleh dikongsi bersama keluarga dan rakan-rakan.
Restoran yang DN maksudkan adalah Besito's Survival. Besito's Survival diambil dari perkataan "latin". Besito's bermaksud "senyum kecil" dan Survival pula bermaksud "pelengkap ikhtiar hidup". Pemilik restoran ini cuba untuk memberikan pelanggan mereka kepuasan dan kesedapan maksima supaya pelanggan berpuas hati sambil tersenyum selepas menikmati makanan mereka.

Maklumat restoran ini adalah seperti berikut :-

RESTORAN BESITO'S SURVIVAL
No.77, Ground Floor, Jalan Pelabur B 23/B,
Seksyen 23, 40000 Shah Alam, Selangor.

Waktu Operasi : 
Selasa - Jumaat (4.00pm - 2.00am)
Sabtu & Ahad (4.00pm - 3.00am)
Isnin (Cuti)

Facebook : Besito's Survival
Instagram : Besito's Survival

Hidangan yang DN makan bersama-sama rakan yang lain akan DN kongsikan dibawah ini. Moga dapat membantu rakan-rakan lain yang buntu untuk memilih makanan ketika berada disini. Disyorkan untuk mencuba makanan mereka berasaskan daging lembu, kambing dan ayam kerana dagingnya sangat manis dan lembut.
Supreme Grill (5-6 orang makan)
Abalone Mee Raja (1-2 orang makan)
Chili Crab with Mantou Bun (1-2 orang makan)
Butter Prawn
Nasi Goreng Tomyam Ayam Pandan
Pelbagai jenis minuman
 Macam mana? Menarik kan makanan mereka? Itu baru sedikit, banyak lagi DN nak cuba selepas ini. Bukan sahaja hidangannya nampak menarik, bila masuk dalam mulut pasti tidak menyesal sebab memang sedap sangat masakan mereka. DN merancang untuk membawa keluarga dan rakan-rakan yang lain pula datang ke sini. Korang juga kena pergi mencubanya. Pasti tidak menyesal dan kecewa.
Share on Google Plus

About deq noor

A daughter, sister and friend. Engineering is my passion but travelling is my courage. "Let the beauty of what you love be what you do"

41 Blue Komen:

  1. Uwahhhhh menyesal masuk blog nie, dah terasa kelaparan pula nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...sama la kita bro...tiba2 termasuk pula blog DN ni malam2 macam ni...terus lapar...haha

      Delete
    2. tu la.. dtg2 sini tengok makanan yg sedap2 tu..buat terliur jer ni...

      Delete
    3. bro dgn ezad kena pergi terjah juga ni...baru dpt merasainya...:)

      Delete
  2. butter prawn nampak sedap giler tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhh...memang meleleh air liur tengok butter prawn ni...adehhh....haha

      Delete
    2. meleleh kan ezad...tengok jer dah x leh tahan...:)

      Delete
  3. Replies
    1. fuhhh...tak tahu nak pilih yang mana satu kan airnya ?

      Delete
    2. warna warni kehidupan...air yg sedap ni...:)

      Delete
  4. Replies
    1. kalau dapat makan dan bawa family best ni kat sini..hehe

      Delete
    2. betul2 bawa family lg seronok...:)

      Delete
  5. Replies
    1. Kan? Memang nak merasa terus bila tengok gambar

      Delete
    2. tengok gambar pun dah rasa macam best je kan...hehe

      Delete
  6. Pilihan air tu memang menggamit ke sana lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak sedap je air tu kan...rasa pun mesti sedap...hehe

      Delete
    2. dpt minum lg sedap rasanya ezad...:)

      Delete
  7. Replies
    1. sebab diambil dari perkataan latin kot...tu yang unik nama restoran ni... :D

      Delete
    2. betul tu...unik tu la yg buat makanan dia sedap agaknya...:)

      Delete
  8. wahhh....Supreme Grill tu memang nampak sedap giler...kecur air liur ni DN...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi jer terjah restoren ni ezad...dah rasa baru puas hati...:)

      Delete
  9. assalamualaikum DN...fuyooo tengok gambar jer dah terliur...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dapat makan mesti best kan mama...hehe

      Delete
    2. yer la ezad...kalau dpt mkn mmg lg sedapkan...:)

      Delete
  10. Replies
    1. tiba-tiba perut jadi lapar pula kan...haha

      Delete
    2. jgn tgk lama2 tu, meleleh air liur nanti

      Delete
    3. kalau lapar mmg kena pergi ke sana...;)

      Delete
  11. ramai review ckp restoran ni best giler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum berkesempatan nak terjah lagi...nak try la nanti...hehe

      Delete
    2. betul tu ezad kalau nak rasa harus kena terjah...

      Delete
    3. kalau dah ramai yg reviwe kata sedap...mmg kena cuba juga ni...:)

      Delete
  12. Ketam tu menggamit rasa nak ke sana lahhh

    ReplyDelete

Awak komen, DN balas. Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di sini. ^_^